Ravioli sonkával, mozzarellával, aszalt paradicsommal és bazsalikommal
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
1 adag alaptészta (adhatsz hozzá bazsalikom vagy zsálya leveleket)
1 marék finomra reszelt parmezán sajt
1 jó marék friss bazsalikom levelei aprítva
12 durvára vágott, napon (félig) aszalt paradicsom
200 g mozzarella vagy ricotta
10 szelet prosciutto
A tálaláshoz:
még egy kevés bazsalikom
…és parmezán sajt
só, frissen őrölt fekete bors
olivaolaj vagy bechamel szósz
ELKÉSZÍTÉS
1. Ha mozzarellát használsz vágd durvára. Tedd egy tálba a parmezánnal, a bazsalikommal, aszalt paradicsomomal együtt és keverd jól össze.
2. Vágd félbe a sonkaszeleteket. Tegyél egy-egy púpozott teáskanálnyi tölteléket minden sonkadarab egyik végébe, aztán a sonkák oldalait fölhajtva tekerd össze őket úgy, hogy a tölteléket befedjék. Körülbelül 20 gombóckát kell kapnod. Ha nem akarsz ezzel vesződni fel is kockázhatod a sonkát és csak add a töltelékhez (ahogy a képeken látod) de akkor nagyobb az esély, hogy főzéskor elveszíted a töltelék egy részét.
3. Töltsd meg a raviolit és főzd (nem lobogó!), sós vízben nagyjából 3-4 percig, míg puha nem lesz. Csepegtesd le és tálalás előtt hintsd meg olívaolajjal, fekete borssal, frissen gyalult/reszelt parmezánnal és a bazsalikom letépkedett leveleivel.