Paprikáskrumpli



Hol fair az, hogy valami ennyire ne legyen fotogén amikor eszelősen finom?!?!


1,5kg burgonya megpucolva, kb.3cm kockákra vágva 
2 nagy fej vöröshagyma, közepes kockákra vágva
1 fél szál kolbász (100g)
1 dl napraforgó olaj
1 teáskanál köménymag
1 teáskanál őrölt kömény
1 paprika/inkább zöld (TVpaprika), de lehet kápia is, kimagozva, felkarikázva
1 paradicsom, feldarabolva
1 teáskanál só
1 evőkanál őrölt édes pirospaprika
1 teáskanál füstölt pirospaprika (ha a kolbász nem az)
3 pár virsli


1, Öntsd az olajat egy nagyobb lábosba, közepes lángon melegítsd fel, és tedd bele a hagymát. Kevergetve párold 4-5 percig, majd dobd rá a kolbászt 2-3 perc után szórd bele a köménymagot, és pirítsd addig amíg illatozni kezd.

2. Add hozzá a burgonyát, paprikát, paradicsomot. Szórd bele a sót, a kétféle pirospaprikát és az őrölt köményt. Öntsd fel 3 dl vízzel, jól keverd át, forrald fel, majd közepes lángon, lefedve, főzd 35-40 percig, amíg a krumpli szinte már szétesik. Ha közben elfogyna alóla a víz, pótold apránként.

3. Tedd bele a virsliket egészben vagy 3-4 centis darabokra vágva, és főzd 2-3 percig. Kovászos vagy ecetes uborkával, csalamádéval, káposztasalátával tálald.




Popular Posts