Caramella




340 g  ricotta 
1 nagy citrom lereszelt héja és leve 
1/4 reszelt szerecsendió 
2 marék őrölt parmezán
 tengeri só és frissen őrölt fekete bors 
3 diónyi vaj

1. Készítsd el az alaptésztát. Amíg pihenteted, csináld meg a tölteléket: keverd össze a ricottát, a citrom lereszelt héját, a szerecsendiót, a mentát és a parmezánt; sózd-borsozd és facsarj bele egy kevés citromlevet. A parmezán-menta-citrom arányát ízlés szerint változtathatod.

2.  Egy-egy púpozott kávéskanálnyi keverékből formázz kis golyókat, amelyeket a caramellába töltesz. (Személyenként négy caramellával számolj). A vékonyra nyújtott tésztát vágd  kb. 7x7cm-es négyztekre és midegyik lap közepére tegyél egy töltelék golyót. Csomagold be mint a szaloncukrot és jól csípd össze a végeket, hogy a töltelék ne lógjon meg belőle főzés közben. Ha nem azonnal akarod megfőzni őket, tartsd liszttel megszórt tálcán a hűtőszekrényben. 

3. Mielőtt felszolgálod, 3-4 percre tedd forrásban lévő sós vízbe, aztán szűrd le, és tegyél el egy keveset a főzővízből. 

4. Olvassz fel 3 diónyi vajat egy tapadásmentes lábosban egy fél citrom levével és néhány evőkanálnyival a félretett főzőléből. Sózd, borsozd meg, aztán dobd bele a tésztát. Azonnal tálald, egy kis reszelt parmezánnal, és szórj mentalevelet a tetejére.









Popular Posts