mandulás biscotti




Amikor megláttam ezt a receptet azon gondolkodtam, hogy kit tudna lázba hozni ez a verzió, a csokis-mogyorós után…? Azán elkészítettem és rájöttem, hogy nagyon is méltó ellenfél.

HOZZÁVALÓK: 

2 tojás 
180g barna nádcukor 
250g liszt 
1 teáskanál szódabikarbóna 
200g pucolt mandula 
1 csipet só 
pár csepp mandula aroma

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és amíg melegszik, a tojásokat és a cukrot keverd habosra/fényesre robotgéppel. 

2. Ha elég nagy kapacitású gép áll rendelkezésedre, akkor tedd a tálba a többi hozzávalót is (az egész manudula kivételével) de cseréld le a fejet előtte, ne a habverővel csináld és hagyd, hogy ő gyúrja meg a tésztát. A mandulát csak a legvégén add hozzá és keverőlapáttal dolgozd bele a tésztába. Sajnos a robotgép nem beledolgozná hanem felaprítaná őket. 

3. Formázz a tésztából egy alkar vastagságú hengert. (én csaltam, rögtön dupla adagot készítettem.)  Fektetsd sütőpapírral kibélelt tepsire és süsd a rudat/rudakat 25 percig.

4. Ha letelt az idő, vedd ki és hagyd 10-15 percig hűlni. Minél hidegebb a tészta, annál könnyebb lesz szeletelni és annál kevésbé akarnak kifordulni a mandulák belőle. 

5. A sütőt melegítsd be újra, vagy csökkentsd hőmérsékletét 165 fokra! A sütirudat vágd fel 1,5cm vastag szeletekre, és rakosgatsd őket vissza a sütőpapírra. (egy tepsin el fognak férni) Mehet vissza a sütőbe még kb. 10 percre, míg a kekszek meg nem mattulnak.





Popular Posts