mandulás biscotti
Amikor megláttam ezt a receptet azon gondolkodtam, hogy kit tudna lázba hozni ez a verzió, a csokis-mogyorós után…? Azán elkészítettem és rájöttem, hogy nagyon is méltó ellenfél.
HOZZÁVALÓK:
2 tojás
180g barna nádcukor
250g liszt
1 teáskanál szódabikarbóna
200g pucolt mandula
1 csipet só
pár csepp mandula aroma
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és amíg melegszik, a tojásokat és a cukrot keverd habosra/fényesre robotgéppel.
2. Ha elég nagy kapacitású gép áll rendelkezésedre, akkor tedd a tálba a többi hozzávalót is (az egész manudula kivételével) de cseréld le a fejet előtte, ne a habverővel csináld és hagyd, hogy ő gyúrja meg a tésztát. A mandulát csak a legvégén add hozzá és keverőlapáttal dolgozd bele a tésztába. Sajnos a robotgép nem beledolgozná hanem felaprítaná őket.
3. Formázz a tésztából egy alkar vastagságú hengert. (én csaltam, rögtön dupla adagot készítettem.) Fektetsd sütőpapírral kibélelt tepsire és süsd a rudat/rudakat 25 percig.
4. Ha letelt az idő, vedd ki és hagyd 10-15 percig hűlni. Minél hidegebb a tészta, annál könnyebb lesz szeletelni és annál kevésbé akarnak kifordulni a mandulák belőle.
5. A sütőt melegítsd be újra, vagy csökkentsd hőmérsékletét 165 fokra! A sütirudat vágd fel 1,5cm vastag szeletekre, és rakosgatsd őket vissza a sütőpapírra. (egy tepsin el fognak férni) Mehet vissza a sütőbe még kb. 10 percre, míg a kekszek meg nem mattulnak.