Mogyorós biscotti




HOZZÁVALÓK: 
200g liszt 
180g cukor 
100g pirított, majd lehéjazott mogyoró 
40g kakaópor 
70g mazsola 
2 nagy tojás
2evőkanál kávé vagy 2 teáskanál Nescafé 
1,5 teáskanál szódabikarbóna 
1 csipet só

ELKÉSZÍTÉS
1. Pörköld meg a mogyorót sütőben vagy serpenyőben. A lényeg, hogy kapjanak egy kis színt és a héjukat könnyen ledobják magukról. Ha kész a pirítás, hagyd hűlni őket egy kicsit majd tedd konyharuhába és dörzsöld át. Ha előtted hevernek a csupasz mogyorók, indulhat a tészta készítés. 
2. A tojásokat és a cukrot keverd szép fényesre konyhai robotgéppel a habverő fej használatával. Ha elég nagy kapacitású gép áll rendelkezésedre, akkor tedd a tálba a többi hozzávalót is (a lisztet, sót, szódabikarbónát, kakaóport, a kávéport vagy kávét) cseréld le a fejet és hagyd, hogy ő gyúrja meg a tésztát. 
3. A durvára vágott étcsokit, a mazsolát és mogyorót csak a legvégén add hozzá, amikor kézi vezérlésre váltasz, mivel a robotgép nem beledolgozza, hanem felaprítja ezeket. Ha eddig is kézzel dolgoztál, akkor sok sikert a továbbiakhoz! 
4. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és amíg melegszik formázz a tésztából egy alkar vastagságú hengert. Fektetsd sütőpapírral kibélelt tepsire és süsd a rudat 25 percig. Ha letelt az ideje, vedd ki és hagyd 10-15 percig hűlni. Minél jobban lehűl, annál könnyebb lesz szeletelni és annál kevésbé akarnak kifordulni a mogyorók belőle. A sütő hőmérsékletét vedd vissza 165 fokra. A sütirudat vágd fel 1,5cm vastag szeletekre, és a szeleteket rakosgatsd vissza a sütőpapírra. (egy tepsin el fognak férni) Süsd még kb. 10 percet, míg a kekszek meg nem mattulnak. Ha puhán szereted, akkor a szeletelés után a második sütést elhagyhatod.






Popular Posts