Tex-Mex Pulyka/Csirke (vagy ezek vega megfelelője)




HOZZÁVALÓK:

1 csokor újhagyma, felkarikázva
1 fej lilahagyma, megpucolva felkockázva
1 gerezd fokhagyma, zúzva 
1 (vagy több :-)) chilli paprika, kimagozva, felkarikázva
40 dkg (1 doboz ) hámozottparadicsom-konzerv 
40 dkg (1 doboz ) vörösbab-konzerv, leszűrve és átöblítve
1-2 evőkanál olaj 
30 dkg darált pulyka/csirke vagy vega darált cucc
1 teáskanál cayenne bors 
1/4 teáskanál szárított chilli pehely 
2 tk teáskanál morzsolt oregánó 
1/4 teáskanál őrölt fahéj 
1 evőkanál cukor 
kb. 1 ½ deci víz 
só 

A tálaláshoz: 
tejföl 
újhagyma 
reszelhetően kemény sajt (ami épp van otthon) 
tortilla (chips)

ELKÉSZÍTÉS:

1.  Hevítsd fel az olajat egy közepes méretű, mélyebb serpenyőben. Dobd rá a lilahagymát  és párold puhára, majd add hozzá a fokhagymát, és egy-két keverés után jöhet hozzá a darált hús(pótló). Vedd erősebbre a långot, és fakanállal kevergetve fehéredésig párold. A vega cucc nem fog fehéredni egy centit sem de adj neki 2-3 percet.

2. Húzd le az edényt a tűzről, szórd bele a cayenne borsot, a szárított chillipelyhet, a morzsolt oregánót, az őrölt fahéjat, az apróra vágott chillit meg a cukrot. Öntsd hozzá a paradicsomot és a babot is és alaposan sózd meg az egészet, és annyi vizet önts hozzá, hogy jó szószos legyen. Tedd vissza az edényt a tűzre, és forrald fel majd kis lángon hagyd visszasűrűsödni kb. 10-15 perc alatt kész.





Popular Posts