Canelloni fűszeres csirkével töltve


HOZZÁVALÓK 4 főre (inkább 6):

14 db canelloni tölteléke:

300g darált csirkehús
100g bacon kockára vágva 
30g zsemlemorzsa
30g reszelt parmezán +50g a tetejére
1 nagy vöröshagyma
1 nagy csokor petrezselyem
1 tojásfehérje (elhagyható)
5 evőkanál tejszín
só, bors, oregano

1 doboz Canelloni tészta


A besamelhez:
60g liszt
60g vaj
800ml tej
1 tojás
125g tejföl
70g reszelt eidami (vagy Old Amsterdam) sajt
só, bors, szerecsendió

ELKÉSZÍTÉS:

1. Pirítsd meg a bacon-t, éppen hogy… (nem túl barnára és lehetőleg nem keményre) mert még hosszú utat fog megtenni.

2. Add hozzá az apróra vágott hagymát és dinszteld üvegesre de nem barnára.

3. Fűszered meg a darált csirkét (só, bors, oregano, apróra vágott petrezselyem) majd add a hagymás-bacon-os alaphoz. A csirke fehéredéséig kavard-pirítsd az egészet.

4. Vedd le a tűzről, hagyd kicsit hűlni majd keverd hozzá a zsemlemorzsát, a tejszínt, a parmezánt, és a tojásfehérjét is.

5. Amíg a keverék hűl elkészítheted a besamelt: olvaszd meg a vajat egy kis lábosban, add hozzá a lisztet (óvatosan, hamar besűrűsödik) és fokozatosan a tejet, az összeset. Fűszerezd meg, sűrítsd be a mártást kis-közepes lángon folyamatos keverés mellett.

6. Töltsd meg a canellonikat, ügyesen, kézzel tuszakold be a csirkés egyveleget. Egy kis besamelt adhatsz a keverékhez, hogy a tészta belülről is kapjon nedvességet. Önts a tűzálló tál aljára (amiben a canellonikat sütni fogod) egy kis besamelt majd szépen sorakoztatsd rá a megtöltött tészta rudakat. Öntsd nyakon a besamellel majd szórd meg a tetejét reszelt sajttal. Süsd 25 percig 200 fokon letakarva majd újabb 20-25 percig alufólia nélkül.








Popular Posts