Avokado saláta fokhagymás-paprikás kenyérkockákkal
HOZZÁVALÓK (3 főre):
A kenyérkockákhoz:
3 szelet fehér kenyér
2 púpozott teáskanál csemegepaprika
1 gerezd fokhagyma
3 evőkanál olivaolaj
1 nagy csipet só
A salátáhpz:
3 marék vegyes saláta
3 érett avokado,megpucolva, szeletekre vágva
só, ôrölt bors
1/2 kígyóuborka, megmosva, felkockázva
250g feta sajt, felkockázva
60-80g parmezán reszelve
Az öntethez:
4 evőkanál olivaolaj
1 gerezd fokhagyma
4 evőkanál majonéz
4 evőkanál víz
só, bors
ELKÉSZÍTÉS:
1. A kenyérszeleteket kockázd fel.
2. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben (közepes lágon) és add hozzá a zúzott fokhagymát és a pirospaprikát! Jó keverd el, hagyd egy pillanatig sisteregni majd add hozzá a kenyérkockákat! A fokhagyma ne égjen meg mert keserű lesz. Addig pirítsd (állandóan keverve) amíg a kenyérkockák szépen át nem pirulnak.
3. Egy kis tálban keverd el az önetet hozzávalóit! Én szeretem felhigítani egy kis vízzel, különben nagyon nehéz és intenzív lesz a majonéz, de ezt rád bízom, nem fontos.
4. A saláta hozzávalóit oszd el a tányérokon, szórd meg parmezánnal és locsold meg az öntettel.