Tagliatelle cukkinivel, citrommal és bazsalikommal
HOZZÁVALÓK (3 személyre)
4 evőkanál olívaolaj
1 gerezd finomra aprított/zúzott fokhagyma
2 zsenge cukkini, vékonyra karikázva
1 citrom leve
1 jó marék lecsipkedett bazsalikom
250 g friss tagliatelle
90g reszelt parmezán
100g mascarpone
só, frissen őrölt fekete bors
1. Hevítsd fel az olivaolajat egy serpenyőben és közepes lángon párold a fokhagymát anélkül, hogy barnulni kezdene (kb. 30 mp), majd add hozzá a vékonyra szeletelt cukkinit, sózd-borsozd és kavarva-rázva pirítsd kb. 5 percig majd csavard rá a citrom levét, szórd meg a bazsalikom felével, és izzaszd amíg “üveges” nem lesz. Nem kell túlsütni!!!!
2. Közben főzd ki a tagliatellét forró, sós vízben.
3. Amikor a cukkini kész, add hozzá a mascarpone-t és a parmezán felét. Sózd, borsozd ízlés szerint és keverd jól át. Tálaláskor szórd a tetejére a maradék bazsalikomot és parmezánt.