SPENÓTOS PENNE
HOZZÁVALÓK (6 személyre)
400g penne
450g fagyasztott spenót
250g ricotta
250g natúr krémsajt/mascarpone
100ml tejszín
4 gerezd fokhagyma
bors
kb. 1/2 szerecsendió
1 marék friss bazsalikom
150g füstölt/főtt sonka (elhagyható)
300g kecskesajt
1 marék fenyőmag
ELKÉSZÍTÉS:
1. Hagyd a spenótot kiolvadni, csöpögtesd le vagy nyomkodd ki alaposan a levét. Tedd az aprítóba/turmixgépbe a ricottával, krémsajttal, tejszínnel, a zúzott fokhagymával, a nagy darabokra tépkedett bazsalikommal és turmixold alaposan össze. Reszelj bele szerecsendiót majd sózd, borsozd ízlés szerint.
2. Pirítsd meg a fenyőmagot és tedd félre.
3. Főzd meg a pennét a csomagoláson megadott utasítás szerint.
4. Amíg a tészta fő, reszeld le a kecskesajtot és a felét add a spenótos keverékhez. Kockázd fel a sonkát és azt is küldd utána.
5. Szűrd le a tésztát, keverd el a spenótos keverékkel és a pirított fenyőmaggal. Vajazz ki egy tűzálló tálat és borítsd bele a spenótos tésztát. Szórd meg a maradék reszelt sajttal és 200 fokra előmelegített sütőben süsd aranybarnára 15 perc alatt.