Csicseriborsó sólet
HOZZÁVALÓK (6 főre)
a gombóchoz:
500g pulykacombfilé ledarálva
1 nagyobb fej hagyma apróra vágva/lereszelve
2 csilipaprika apróra vágva
4 evőkanál zsemlemorzsa
1 tojás
1 teáskanál fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg
1 teáskanál őrölt koriandermag
4 gerezd fokhagyma összezúzva
2 csapott teáskanál só
a csicseriborsó sólethez"
2x220g csicseriborsó konzerv
1 nagy fej hagyma apróra vágva/lereszelve
1 teáskanál sáfrány
2 gerezd fokhagyma
440g konzervparadicsom
2 evőkanál tahini paszta
2 evőkanál szezámmag
1 evőkanál méz
olívaolaj
2 csapott teáskanál só
frissen őrölt bors
1 csokor friss koriander
400ml víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A gombóc hozzávalóit gyúrd össze, és pihentetsd a hűtőben egy órán keresztül (nem fontos), majd formázz belőle nagyon pici, maximum dió nagyságú gombócokat. Ha nem akarod a husit egy pihentetni, akkor a kettes ponttal kezdj:
2. Dinszteld meg a hagymát az olívaolajon majd add hozzá a fokhagymát és a leszűrt csicseriborsót. Öntsd fel annyi vízzel, amennyi ellepi, majd add hozzá a paradicsomkonzervet, a sáfrányt, a tahinit, a mézet. Sózd-borsozd ízlés szerint.
3. Kb. 15 főzés után pótold az elpárolgott folyadékot majd add hozzá a húsgombócokat és rotyogtatsd még kb. 30 percig (megkeverheted néhányszor, de csak óvatosan!). Tálaláskor szórd meg szezámmaggal és friss korianderrel.