Panna Cotta
HOZZÁVALÓK (5-6 tálka)
250 ml tejszín
250 ml tej
45 g cukor
1 rúd vanília
4 db lapzselatin
ELKÉSZÍTÉS:
1. Öntsd egy lábosba a tejszínt és a tejet, add hozzá a cukrot, hasítsd félbe a vaníliarudat és kapard ki belőle a magokat és tedd azt is a lábosba.
2. Habverővel folyamatosan kevergetve melegítsd forráspontig. Mielőtt felforrna, tedd bele egyenként a zselatinlapokat, majd vedd le a tűzről, és addig keverd, míg a zselatin el nem olvad.
3. Töltsd tálkákba, hagyd kihűlni majd tedd a hűtőbe minimum 2-3 órára, de akár egy éjszakára is ha biztosra akarsz menni.
4. Ha ki szeretnéd borítani a formából, akkor tedd a tálkát pár másodpercre forró vízbe, úgy könnyebben ki fog csúszni a formából.
5. Tálald friss gyümölccsel vagy ezzel a szósszal:
Szósz:
1 doboz eper/málna
vanília aroma
pici bor
cukor ízlés szerint
Közepes lángon sűrítsd be és kész!
Megúszós verzió:
Eper vagy málna lekvár kis borral higítva, vanília aromával felturbózva, mikroban felmelegítve.