Forró csoki
HOZZÁVALÓK 1 főre
180 ml zsíros tej
30ml tejszín
fél vaníliarúd hosszában félbevágva vagy 1 teáskanál vanília aroma/vaníliás cukor
1 csipet fahéj
2-3 karika csilipaprika (lehet több is, attól függően, hogy mennyire csípős)
50 g étcsokoládé (70% kakaótartalom)
A TÁLALÁSHOZ
felvert tejszínhab, csokoládéreszelék, konyak vagy Amaretto
ELKÉSZÍTÉS:
1. Öntsd a tejet a tejszínnel egy edénybe, add hozzá a vaníliarudat, a fahéjat, a kimagozott csilit, és forrald kis lángon 1 percig. Tördeld bele a csokoládét, és addig keverd, amíg elolvad.
2. Vedd le a lángról, és hagyd 10 percig állni, majd vedd ki belőle a vaníliarudat és a chilipaprikát majd tedd vissza a lángra, és lassan melegítsd forráspontig.
3. Nagy bögrében tálald tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel és egy kis konyakkal.