Forró csoki




HOZZÁVALÓK 1 főre


180 ml zsíros tej 

30ml tejszín

fél vaníliarúd hosszában félbevágva vagy 1 teáskanál vanília aroma/vaníliás cukor

1 csipet fahéj 

2-3 karika csilipaprika (lehet több is, attól függően, hogy mennyire csípős)

50 g étcsokoládé (70% kakaótartalom) 



A TÁLALÁSHOZ

felvert tejszínhab, csokoládéreszelék, konyak vagy Amaretto 


ELKÉSZÍTÉS:


1. Öntsd a tejet a tejszínnel egy edénybe, add hozzá a vaníliarudat, a fahéjat, a kimagozott csilit, és forrald kis lángon 1 percig. Tördeld bele a csokoládét, és addig keverd, amíg elolvad.  


2. Vedd le a lángról, és hagyd 10 percig állni, majd vedd ki belőle a vaníliarudat és a chilipaprikát majd tedd vissza a lángra, és lassan melegítsd forráspontig. 


3. Nagy bögrében tálald tejszínhabbal, csokoládéreszelékkel és egy kis konyakkal.






Popular Posts