Eggnogg
600ml tej
1 vaníliarúd
6 tojássárgája
200g cukor
150ml rum +150ml brandy (vagy 300ml sherry ha lightosabban szeretnéd)
A tetejére:
200ml hideg tejszín felverve
2 evőkanál porcukorral
frissen reszelt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tejet forrald fel a félbevágott a vaníliarúddal, aztán tedd félre 15 percre. Ezalatt a tej átveszi a vanília aromáját.
2. Szűrd le a vaníliás tejet majd forráspontig melegítsd újra.
3. Közben keverd habosra a tojássárgákat a cukorral majd lassan csorgatsd hozzá a tejet.
4. A keveréket öntsd vissza a lábosba és néhány perc alatt sűrítsd be egy picit. Öntsd bele az alkoholt keverj rajta egyet-kettőt, hogy átmelegedjen majd vedd le a tűzről.
5. Verd fel a tejszínt a porcukorral és ezzel díszítsd a poharakba öntött eggnoggot. A tetejére frissen reszelt szerecsendió jár.