Eggnogg




HOZZÁVALÓK 4 főre


600ml tej

1 vaníliarúd 

6 tojássárgája 

200g cukor 

150ml rum +150ml brandy (vagy 300ml sherry ha lightosabban szeretnéd)


A tetejére: 

200ml hideg tejszín felverve

2 evőkanál porcukorral

frissen reszelt szerecsendió 


ELKÉSZÍTÉS:


1. A tejet forrald fel a félbevágott a vaníliarúddal, aztán tedd félre 15 percre. Ezalatt a tej átveszi a vanília aromáját. 


2. Szűrd le a vaníliás tejet majd forráspontig melegítsd újra. 


3. Közben keverd habosra a tojássárgákat a cukorral majd lassan csorgatsd hozzá a tejet.


4. A keveréket öntsd vissza a lábosba és néhány perc alatt sűrítsd be egy picit. Öntsd bele az alkoholt keverj rajta egyet-kettőt, hogy átmelegedjen majd vedd le a tűzről. 


5. Verd fel a tejszínt a porcukorral és ezzel díszítsd a poharakba öntött eggnoggot. A tetejére frissen reszelt szerecsendió jár.





Popular Posts