Chilis-mazsolás keksz
HOZZÁVALÓK (kb. 20db kekszhez)
2 tojás
250g cukor
150g puha vaj
300g liszt
35g cukrozatlan kakaópor
1/2 teáskanál chili pehely/por vagy 1/2 friss chili paprika apróra vágva
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál vanília aroma
1 teáskanál szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
2-3 marék mazsola
50g étcsokoládé (min. 70% kakaótartalommal), darabolva
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. A hozzávalókat tedd egy tálba és keverd jó sűrű tésztává.
3. boríts be két sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral majd formázz a sütitésztából nagyobb diónyi gombócokat. Kb. 5 cm távolságra tedd őket és nedves kézzel lapítsd le1cm vastagságúra mindet.
4. Tedd az előmelegített sütőbe és maximum12 perc alatt süsd őket készre. (mi majdnem nyersen szeretjük szóval lehet a sütési idő rövidebb is)