Chilis-mazsolás keksz




HOZZÁVALÓK (kb. 20db kekszhez)


2 tojás

250g cukor

150g puha vaj

300g liszt

35g cukrozatlan kakaópor

1/2 teáskanál chili pehely/por vagy 1/2 friss chili paprika apróra vágva

1 teáskanál őrölt fahéj

1 teáskanál vanília aroma

1 teáskanál szódabikarbóna

1/2 teáskanál só

2-3 marék mazsola

50g étcsokoládé (min. 70% kakaótartalommal), darabolva


ELKÉSZÍTÉS:


1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.


2. A hozzávalókat tedd egy tálba és keverd jó sűrű tésztává.


3. boríts be két sütőlemezt vagy tepsit sütőpapírral majd formázz a sütitésztából nagyobb diónyi gombócokat. Kb. 5 cm távolságra tedd őket és nedves kézzel lapítsd le1cm vastagságúra mindet.


4. Tedd az előmelegített sütőbe és maximum12 perc alatt süsd őket készre. (mi majdnem nyersen szeretjük szóval lehet a sütési idő rövidebb is) 








Popular Posts