Gyömbéres sütőtök krémleves




HOZZÁVALÓK:


1kg sütőtök megpucolva, felkockázva

2 közepes vagy 1 nagy vöröshagyma, megpucolva apró kockákra vágva

2 gerezd fokhagyma, zúzva

1 teáskanál levespor

3 teáskanál gyömbérpor

4 evőkanál crème-fraîche vagy mascarpone

800ml víz

1 teáskanál só

1 csipet bors


pirított mandulaforgács a tálaláshoz.


1-2 evőkanál cukor (ha kell)


ELKÉSZÍTÉS:


1. A hagymákat egy kis (oliva)olajon párold meg.


2. Add hozzá a fűszereket és a megpucolt, felkockázott tököt. Pirítsd át egy kicsit (pár perc) és öntsd fel vízzel.


3. Főzd fél órán keresztül vagy amíg a tök meg nem puhul.


4. Ha kész, vedd le a tűzről és turmixold össze a créme fraiche-el. Ha meg szeretnéd őrizni a tök édes ízét inkább mascarpone-t használj.


5. Sózd, borsozd és adj hozzá cukrot ha szükséges.


Mi pirított mandula szeletekkel szeretjük de nagyon finom hozzá a pirítós olvasztott parmezánnal a tetején.






Popular Posts