Csirkeragu leveles tésztával
Nagyon-NAGYON egyszerű…
HOZZÁVALÓK (4-6 személyre)
2 szál szárzeller
2 közepes vöröshagyma
2 sárgarépa
1 púpozott evőkanál liszt
olivaolaj, só és frissen őrölt bors
3-4 szál friss kakukkfű
500g kockára vágott, kicsontozott csirkecomb
500ml száraz fehérbor
1 csomag (500g) leveles tészta
ELKÉSZÍTÉS
1. Aprítsd durvára a megtisztított szárzellert és a megtisztított hagymát. Hámozd meg a répát, hosszirányban hasítsd szét néhányszor, és aprítsd durvára.
2. Tegyél fel közepes lángra egy lábost. Tedd bele a felaprított zöldséget és a kakukkfüvet kétlöketnyi olívaolajjal, és pirítsd 10 percig.
3. Add hozzá a húst és a lisztet majd pedig a bort. Keverd össze alaposan, aztán ízesítsd egy kávéskanálnyi tengeri sóval (kevesebbel, ha asztali sót használsz), és őrölj rá egy kevés borsot. Forrald fel, fedd le, és lassú tűzön rotyogtatsd 45percet vagy amíg a hús megpuhul. Az utolsó 10 percre vedd le róla a fedőt, hogy besűrűsödjön vagy adj hozzá egy kis vizet, ha túl száraznak találod. (Inkább picit hígabb legyen mert a leves tészta felszív belőle valamennyit.)
4. Melegítsd elő a sütőt 180 °C-ra
5.Távolítsd el a raguból a kakukkfű szárakat, ellenőrizd a fűszerezést majd öntsd át egy tűzálló edénybe. A tetejét borítsd be levelestésztával és tedd a sütőbe kb 20-30 percre amíg a tészta teteje szépen megpirul. Tálalás előtt hagyd kicsit pihenni mert állati forró lesz.