Tiramisu




HOZZÁVALÓK

6 friss tojás
750g mascarpone 
7 evőkanál porcukor 
2 teáskanál vaníliaaroma
2 teáskanál mandulaaroma
1,5 doboz babapiskóta 
2 hosszú kávé  (összesen 400ml – ha kevesebb, akkor pótold ki vízzel)
10 evőkanál kávélikőr (Tia Maria) - lehet több is, ha alkoholosabban szeretnéd

A rétegek közé cukrozatlan kakaópor

27x19x6cm formát tölt meg

ELKÉSZÍTÉS:

1. A krémhez válaszd szét a tojásokat: A fehérjéből habot verj habot, a sárgákat keverd össze a mascarponéval, a vaníliaaromával és a cukorral. A felvert habot óvatosan forgasd bele a mascarponés krémbe. Nehezítés: ne is törjön össze, de ne is maradjon darabos. 

2. Főzz le két híg kávét, mérd le és egészítsd ki vízzel 400ml-re ha szükséges. Öntsd egy tálba majd kanalazd bele a kávélikőrt és add hozzá a mandulaaromát. 

3. Vedd magad elé a formát, amiben a tiramisut összeállítod. A babapiskótákat egyenként áztatsd bele a kávés szószba (darabonként kb, 3mp) és helyezd el szépen sorban az edény alján. Szitálj rá jó minőségű cukrozatlan kakaóport, majd önts rá egy réteg habot, majd jöhet rá megint egy réteg babapiskóta, szórás, krém, kakaópor...és így tovább amíg el nem fogynak a hozzávalók. Igyekszem úgy intézni, hogy a lefelső szint babapiskóta legyen, mert nagyon szeretem a kakóporal meghintett hepe-hupákat a tetején. 

4. Hűtőbe vele, sajnos csak másnap fogyasztható!










Popular Posts