Kukoricás csirke
Gyors, kényelmes vacsora bár huszonévesen kifeküdtem a hasonló bonyolultságú receptektől. Mostanság már nem kihívás, viszont jó kis egyszerű, otthonos ízvilág, szerintem rendben van. A bab mennyiségével lehet játszani (főleg csökkenteni) szerintem lisztes és közömbös ízt kölcsönöz a kukoricának.
HOZZÁVALÓK (4 személyre)
600g csirkemellfilé
3x340g kukorica konzerv
1 db 400 g-os fehérbab-konzerv, leszűrve
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
100 ml fehérbor
200-300 ml tejszín
50 g vaj
12 vékony szelet húsos füstölt szalonna vagy pancetta
1 maréknyi friss mentalevél (elhagyható)
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 220 °C-ra. Készíts elő egy akkora hőálló edényt/tepsit, hogy a csirkemellek elférjenek benne egymás mellett. Szűrd le a kukorica konzerveket és borítsd a tepsi aljára.
2. Tedd a leszűrt babot a konyhai turmixgépbe/aprítóba, locsold meg a fehérborral majd pürésítsd össze - oké, maradhatnak benne darabos részek. Majd add a kukoricához a tejszínnel együtt. Sózd, borsozd és jól keverd el az egészet.
3. Tedd a csirkemelleket egy vágódeszkára és vágd őket félbe hosszanti irányban. Fűszerezd meg a húst sóval és frissen őrölt fekete borssal. A csirkemellfiléket ezután csomagold be a bacon- vagy pancettaszeletekbe és tedd a kukorica tetejére az összes husit majd szórd rá a kis darabokra morzsolt vajat. Süsd 35-40 percig, amíg a szalonna ropogósra sül, a tejszín besűrűsödik és a kukorica teteje is kicsit megbarnul.
4. Ha kész, kóstold meg, és ha szükséges, sózd és borsozd újra. Én rendszerint abban az edényben teszem az asztalra, amelyikben sült. Szórhatsz rá egy maréknyi friss mentalevelet, az íze miatt nem fontos de a látványnak használ.