chilis ananász
A nyári szünettel elkeződött a lazulás így egyre gyakrabban kerül fókuszba a reggeli kényeztetés. Ezért az ananászos cuccért megéri felkelni.
Hozzávalók egy főre:
1 szelet ananász
3 evőkanál sherry (bátrabbaknak brandy)
3 evőkanál juharszirup
1 csipet „angyalhaj” chili
2 evőkanál (kb. 50g) mascarpone ízlés szerint édesítve
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra.
2. Pucold meg az ananászt, szabadítsd meg a fás közepétől és vágd gerezdekre. Amire nem lesz szükséged, azt dobozold be és tedd a hűtőbe, egy hétig/ a következő hétvégéig túléli.
3. Készíts elő fejenként 1 tűzálló kis tálat, és minden tálba helyezz egy szelet ananászt. Minden adagra kanalazz 3 evőkanál juharszirupot és 3 evőkanál sherryt/brandyt, majd szórd meg angyalhaj chilivel az ananászokat úgy, hogy a levébe is jusson! (Ellenőrizd a chili erősségét, nehogy túl csípős legyen. Akkor finom a végeredmény, ha érzed a jelenlétét, de a többi íz is kibontakozhat mellette).
4. Tedd a tálakat a sütőbe és süsd az ananászokat a szószban 20 percen keresztül.
5. Közben készítsd el a mascarponét: Fejenként nagyjából 50g mascarpone-t számíts. Keverd össze porcukorral és tedd félre.
6. Ha lejárt a sütési idő (nem kell, hogy az ananász megbarnuljon vagy átsüljön), vedd ki a sütőből, és amikor a tál már nem éget, tálald őket azonnal. Kanalazzátok rá a mascarpone-t és jó étvágyat!