Kekszek (vaníliás és csokis mandulalisztes)




HOZZÁVALÓK:

Vaníliás:
200 g liszt 
100g hideg vaj 
100g porcukor
2 tojás sárgája 
1 csomag vaníliáscukor 
2-3 teáskanál hideg víz 
1 csipet só

Kakaós, mandulalisztes:
120g mandulaliszt 
250g liszt 
200g porcukor
170g vaj 
30g kakaópor 
1 kávéskanál fahéj 
1 kávéskanál vanília aroma 
1 tojás 
pici só 
3 evőkanál víz 

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.

2. A hozzávalókat dolgozd össze alaposan kézzel vagy robotgéppel. (inkább géppel, hogy ne melegedjen át túlságosan a tészta) Olyan állagú kell, hogy legyen, hogy hengert tudj belőle fomázni (így sokkal könnyebb a sütikészítőbe tuszakodni a tésztát)

3. Mivel a kekszek nem kelnek meg és – ha elég hideg a tésztád – nem is folynak szét így elég közel (kb. 2cm) távolságra pozicionálhatod a kekszeket a sütőlemezen. Sütőpapírra nem fog sikerülni: kell a tapadás, hogy a tészta a lemezen maradjon és ne ragadjon a gép aljához.

4. 180 fokon (légkeveréssel) kb. 5 perc alatt süsd őket készre.







Popular Posts