Kekszek (vaníliás és csokis mandulalisztes)
HOZZÁVALÓK:
Vaníliás:
200 g liszt
100g hideg vaj
100g porcukor
2 tojás sárgája
1 csomag vaníliáscukor
2-3 teáskanál hideg víz
1 csipet só
Kakaós, mandulalisztes:
120g mandulaliszt
250g liszt
200g porcukor
170g vaj
30g kakaópor
1 kávéskanál fahéj
1 kávéskanál vanília aroma
1 tojás
pici só
3 evőkanál víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 180 fokra.
2. A hozzávalókat dolgozd össze alaposan kézzel vagy robotgéppel. (inkább géppel, hogy ne melegedjen át túlságosan a tészta) Olyan állagú kell, hogy legyen, hogy hengert tudj belőle fomázni (így sokkal könnyebb a sütikészítőbe tuszakodni a tésztát)
3. Mivel a kekszek nem kelnek meg és – ha elég hideg a tésztád – nem is folynak szét így elég közel (kb. 2cm) távolságra pozicionálhatod a kekszeket a sütőlemezen. Sütőpapírra nem fog sikerülni: kell a tapadás, hogy a tészta a lemezen maradjon és ne ragadjon a gép aljához.
4. 180 fokon (légkeveréssel) kb. 5 perc alatt süsd őket készre.