Tortilla fűszeres csirkefalatokkal és gránátalmás kuszkusszal
HOZZÁVALÓK (4 főre):
A csirke páchoz:
500g csirkemell felkockázva
2 evőkanál olivaolaj
3 evőkanál joghurt
1 teáskanál gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 teáskanál frissen őrölt bors
1 teáskanál őrölt kömény
1/4 teáskanál chili
1/2 teáskanál fahéj
A kuszkusz:
3/4 csésze kuszkusz
1 csésze víz
1 csipet kömény
1 diónyi vaj
50g szeletelt mandula
friss koriander levél
100g evőkanál gránátalma mag
só, bors
Öntet:
300 ml joghurt
1 evőkanál méz
1 teáskanál őrölt kömény
só, bors
1 db naan kenyér vagy tortilla/fő
Vega verzió:
a csirke helyett natúr kecskesajt, sokkal kevesebb macera és legalább olyan finom
ELKÉSZÍTÉS:
1. Keverd össze a pác hozzávalóit egy nagy tálban. Kockázd fel a csirkemellet falatnyi darabokra, sózd, borsozd és tedd a pácba. Ha van időd, hagyd a hűtőben összeérni az ízeket néhány órán keresztül, ha nincs, nem gond, így is isteni lesz az eredmény.
2. Tedd a kuszkuszt egy tálba a fűszerekkel együtt és önts rá 1 csésze forró vizet. Amikor beszívta, add hozzá a vajat és jól keverd el, hogy a szemek ne ragadjanak össze. Pirítsd meg a mandula szeleteket és add a kuszkuszhoz az apróra vágott koriander levelekkel és a gránátalma magokkal együtt. Tedd félre.
3. Keverd el az öntet hozzávalóit egy tálban és ezt is tedd félre.
4. Forrósíts fel olajat egy serpenyőben és borítsd bele a csirke kockákat a páccal együtt. Igen, fröcskölni fog és a sok szósz nem adja meg magát könnyen, de te csak kevergesd szorgalmasan amíg beazonosíthatóan külön válnak a csirke darabok, sőt(!) meg is pirulnak kicsit. Előre szólok, necces lesz. ( - Vegának lenni egyszerűbb, mert csak fel kell kockáznod a kecskesajtot, nem kell órákig gyötörni mint a szegény szárnyast.) Ha megpirult a jószág, húzd le a serpenyőt a tűzről és tegyél fel másikat a tortilláknak.
5. Pirítsd meg a tortillákat és ezek után rajtad áll, hogy a vendégeidre bízod a vacsora összeállítását vagy te készíted el szépen a tortillákat megtöltve kuszkusszal és a csirke falatokkal. Bárhogyan is döntesz, sok sikert hozzá!