Fűszeres lencseleves




HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE): 

100 g vöröslencse 
1 üveg (220g) főtt csicseriborsó 
100 g bébispenót 
1 fej vöröshagyma, apróra vágva 
2-3 gerezd fokhagyma, zúzva 
400g konzerv hámozott paradicsom, leturmixolva 
1l zöldségalaplé 
1 teáskanál örölt római kömény 
1 teáskanál őrölt kömény
2 púpozott teáskanál garam masala
1/2 friss chili
1/2  citrom 
1+1 ek olivaolaj 
só, bors 

ELKÉSZÍTÉS

1. Hevítsd fel az olajat egy lábosban és 5 percig párold rajta a hagymát. 

2. Add hozzá a fokhagymát, az apróra vágott chilit és a fűszereket majd párold még egy percig. 

3. Tedd bele a vöröslencsét, a csicseriborsót, a paradicsom konzervet, öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd ízlés szerint és főzd 15 percig. 

4. Ha a lencse megpuhult ellenőrizd a leves fűszerezését, és ha kell, korrigálj rajta. Add hozzá a citrom levét és a spenótot. Főzd addig tovább amíg a spenót össze nem esik.

5. Tálaláskor szórd meg friss chili paprikával ha szereted tüzesen. Meleg pitával isteni!




Popular Posts