Fűszeres lencseleves
HOZZÁVALÓK (4 SZEMÉLYRE):
100 g vöröslencse
1 üveg (220g) főtt csicseriborsó
100 g bébispenót
1 fej vöröshagyma, apróra vágva
2-3 gerezd fokhagyma, zúzva
400g konzerv hámozott paradicsom, leturmixolva
1l zöldségalaplé
1 teáskanál örölt római kömény
1 teáskanál őrölt kömény
2 púpozott teáskanál garam masala
1/2 friss chili
1/2 citrom
1+1 ek olivaolaj
só, bors
ELKÉSZÍTÉS
1. Hevítsd fel az olajat egy lábosban és 5 percig párold rajta a hagymát.
2. Add hozzá a fokhagymát, az apróra vágott chilit és a fűszereket majd párold még egy percig.
3. Tedd bele a vöröslencsét, a csicseriborsót, a paradicsom konzervet, öntsd fel az alaplével, sózd, borsozd ízlés szerint és főzd 15 percig.
4. Ha a lencse megpuhult ellenőrizd a leves fűszerezését, és ha kell, korrigálj rajta. Add hozzá a citrom levét és a spenótot. Főzd addig tovább amíg a spenót össze nem esik.
5. Tálaláskor szórd meg friss chili paprikával ha szereted tüzesen. Meleg pitával isteni!