créme bruleé




HOZZÁVALÓK:

1 vaníliarúd 
450ml tejszín
6 tojássárgája 
50g kristálycukor 
+ még kristálycukor a tetejére

ELKÉSZÍTÉS:

Egy nappal a fogyasztás előtt készítsd el.

1. Kapard ki a vaníliarúd magjait, és a tejszínnel együtt egy kis lábosban melegítsd forráspontig – de ne hagyd felforrni!

2. Vedd le a tűzről és pihenjen addig amíg egy tálban habosra keverd a tojássárgákat a cukorral. 

3. Állandó keverés mellett csorgatsd bele lassan a forró tejszínt a tojásos cukros egyvelegbe. 

4. Az egész krémet öntsd vissza a lábosba és gőz fölött sűrítsd be kb. 8 perc alatt. 

5. …közben melegítsd elő a sütőt 160 fokra. Öntsd a krémet a créme brulée-s edénykékbe és tedd a krémekkel teli tálkákat forró vízfürdőbe (az a víz pont jó ami fölött besűrítetted), majd az egészet told be a sütőbe.

6. A sütőben 20 percig gőzöld a krémet és ha kész, vedd ki, hagyd hűlni majd egy éjszakára tedd a hűtőbe.

7. Másnap fogyasztás előtt szórd meg 1-1 teáskanál kristálycukorral és grillben vagy szakácsfáklyával karamellizáld a tetején a cukrot! (szakácsfáklyával jobb, mert nem melegíti át a krémet)






Popular Posts