Bajor csokoládétorta


 

HOZZÁVALÓK:

a tésztához: 
3 tojás 
3 evőkanál liszt 
3 evőkanál finomított kristálycukor


A csokoládékrémhez: 
90g étcsokoládé 
4-6 zselatin lap (a típustól függ, ellenőrizd a csomagoláson az útmutatót mit ajánl ilyen mennyiséghez)
200 ml tej 
150g finomított kristálycukor 
4 tojássárgája 
500 ml tejszín

ELKÉSZÍTÉS:

1. A piskótát készítsd el először, hogy legyen ideje teljesen kihűlni mielőtt rátornyozod a habot: Keverd habosra a tojást a cukorral. Nem kell külön választani a fehérjét és a sárgáját mint ahogy régen tanultam. Ha a robotgép legnagyobb fokozatán kb. 4-5 percig kevered kemény, homogén habot kapsz. Kapcsolj alacsonyabb fokozatra és kanalanként adagold hozzá a lisztet. Egy 24cm átmérőjű, kivajazott, kilisztezett (vagy sütőpapírral bélelt) tortaformába simítsd bele a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben süsd 10 percig. Hagyd a formában kihűlni.

2. Amíg hűl a piskóta, készítsd el a krémet: Melegítsd fel a tejet egy lábosban. Egy másik edényben keverd habosra a tojássárgákat a cukorral és folyamatos keverés mellett csorgatsd bele az összes langyos tejet. A keveréket öntsd vissza a lábosba és hevítsd forráspontig. 

3. Vedd le a tűzről és tedd bele a darabokra tört csokoládét. Ha teljesen felovadt, add hozzá az 5 percre beáztatott, lágy zselatin lapokat egyenként, jól keverd el, majd hagyd kihűlni a csokis szószt.

4. Verd habbá a tejszínt és alaposan dolgozd össze a csokoládés krémmel, majd az egészet öntsd a tortaformában várakozó, már teljesen kihűlt piskótára! Tedd a hűtőbe a tortát és hagyd egy napig pihenni amíg a hab megszilárdul. Másnap vedd csak le a formát és már díszítheted is kakóporral …vagy amivel csak szeretnéd.







Popular Posts