Sütőtökös saláta




HOZZÁVALÓK (4 személyre)

1 sonkatök 
tengeri só és frissen őrölt fekete bors 
1 kisebb szárított vörös chili 
1 púpozott teáskanál koriandermag 
20 szelet prosciutto vagy pármai sonka 
4 marék rucola 
6 evőkanál extra szűz olívaolaj 
4 evőkanál balzsamecet
1 kis tömb parmezán sajt

ELKÉSZÍTÉS:

1. Melegítsd elő a sütőt 190 °C-ra (gázsütőnél 5-ös fokozat). A tököt óvatosan vágd félbe hosszában és magozd ki. Vágd kisebb darabokra és forgasd össze egy kevés olajjal. Mozsárban zúzzd össze a chilit és koriandermagot egy csapott teáskanál sóval. Szórd rá a sütőtökre, szórd meg frissen őrölt borssal aztán süsd kb. fél órán keresztül, amíg puha és szép aranybarna nem lesz. 

2. Ha kész a tök, hagyd hűlni egy kicsit. Porciózd ki a ruccolát a tányérokra. Fektetsd rá a prosciuttó szeleteket, de ne tűnjön nagyon elrendezettnek. Tedd közé és köré a meleg sütőtök darabokat. Permetezd meg olívaolajjal és balzsamecettel, hintsd meg egy kevés sóval, borssal, és egy zöldséghámozó segítségével forgácsolj rá parmezán sajtot. Isteni és gyorsan elkészül!





Popular Posts