Pasta Arrabiata


 

Már említettem, hogy nem vagyunk egyszerű eset: mindenkinek más és más a preferenciája a családban az ízeket és a hústartalmat tekintve. (Kivéve persze Danát, de ő nem számít, az asztalt is megenné) Ez a recept ismét ideális megoldást nyújt arra, hogy időtakarékosan tudj ezerféle variációt biztosítani egy receptre.


HOZZÁVALÓK (3 főre):
4 duci gerezd fokhagyma, 3 vékonyra szeletelve, 1 zúzva
2 evőkanál olivaolaj
400g paradicsom konzerv
1 egész chili paprika apróra vágva
só, bors

fejenként 70g tetszés szerint választott tészta (penne, makaróni, tagliatelle,…etc.)

Kiegészítők:
1 nagy marék reszelt parmezán sajt
1 csokor friss bazsalikom
1 zacskó mini mozzarella (lehetőleg bivalytejből)
30 g vékony szelet pármai sonka

1. Hevítsd fel az olajat egy serpenyőben kis/közepes lángon. Tedd bele a szeletelt fokhagymát ügyesen szétválasztva a lapáttal, hogy ne ragadjanak össze. Az olaj ne legyen túl forró, mert a fokhagyma pillanatok alatt megég és állati keserű lesz. Ha viszont szép világos aranybarnára sültek a szeletek, akkor halászd le őket és tedd konyhai papírtörlőre, hogy felitassa a felesleges olajat.
2. Hagyd a visszamaradt olajat a serpenyőben (továbbra is közepes lángon) és add hozzá a zúzott fokhagymát és az apróra vágott chili felét. Nálunk a “mi csíp és mi nem” állandó vita tárgyát képezi, szóval csak a felét dobd az olajba a másik felét pedig kínálhatod külön azoknak akik bírják az erősebb ízeket. Amint a fokhagyma illatozni kezd öntsd nyakon a paradicsom szósszal. Próbáld a nagyobb darabokat a lapáttal kisebbekre vágni, de ha egyáltalán nem szereted érezni a darabjait, előtte turmixold össze. Sózd, borsozd és hagyd rotyogni kis lángon kb. 5 percet (amíg a tészta kifő), hogy az ízek összeérjenek.
3. Főzd meg a kiválasztott tésztát a csomagoláson található utasítás szerint.
4. Amíg főnek a cuccok tedd tányérokra a feltéteket: a sült fokhagymát, a nagyobb darabokra vágott bazsalikomot, a reszelt parmezánt, a sonkát, a maradék chilit és a leszűrt mini mozzarellát. Minden mehet az asztal közepére.
4. Szűrd le a megfőtt tésztát és borítsd bele a szószba. Jól keverd el és adagold tányérokra. Innen a többieken a sor, hogy megalkossák a saját verziójukat.

Popular Posts