CHORIZO KOLBÁSZOS ÉDESBURGONYA LEVES


 

HOZZÁVALÓK (6-8 főre):

2 sárgarépa
2 szál szárzeller
2 közepes vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
800 g édesburgonya
200 g chorizo kolbász
egy kis csokor friss fodros petrezselyem
olívaolaj
1 púpozott teáskanál curry
1 csirke- vagy zöldségleveskocka
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
1 friss vörös chili 

ELKÉSZÍTÉS:

1. Hámozd meg és szeleteld durvára a sárgarépát,karikázd fel a szárzellert, aprítsd durvára a megtisztított hagymát és szeleteld fel a megtisztított fokhagymát.Hámozd meg és kockázd fel az édesburgonyát. Szeleteld fel a chorizo kolbászt, aprítsd finomra a petrezselymet a szárával együtt. 

2. Tegyél fel erős lángra egy nagy lábost, és önts bele 2 evőkanál olívaolajat. Szórd rá az összes felaprított hozzávalót a curryvel együtt, és fakanállal jól keverd össze. Pirítsd félig lefedve kb. 10 percig, amíg a répa megpuhul, de még nem esik szét, és a hagyma világos aranyszínű lesz. Dobd a leveskockát a lábosba önts rá 1,8 liter forró vizet a vízforralóból, és forrald fel a levest. Mérsékeld alatta a lángot, és lassú tűzön főzd 10 percig, amíg a burgonya megpuhul. 

3. Pürésítsd botmixerrel, ízesítsd sóval és borssal, majd tálaláskor szórd meg finomra aprított chilivel és petrezselyemmel.

Popular Posts