ÉDESBURGONYA KARIKÁK




HOZZÁVALÓK (2 főre):

2 nagy édesburgonya, felkarikázva 
3 evőkanál olvasztott kókuszzsír 
1 teáskanál curry paszta 
3/4 teáskanál curry por 
1/2 teáskanál kömény 
1/2 teáskanál friss gyömbér 
1/4 teáskanál chili pehely
100g dió 
3 evőkanál méz 
100g szárított áfonya
kék sajt VAGY kecskesajt 
friss zsálya levelek 


ELKÉSZÍTÉS:

Melegítsd elő a sütőt 200 fokra!
1. Keverd simára az olvasztott kókuszolajat, a curry pasztát, a curry port, a köményt, a gyömbért, a chilit, a sót, borsot. 
2. Mosd meg az édesburgonyát és szeleteld fel kb 1,5cm vastag karikákra. Fektetsd őket sütőpapírral bélelt tepsibe és kend meg a fűszeres keverékkel a karikák mindkét oldalát. Süsd az édesburgonyát 20 percig majd forgasd meg a szeleteket és süsd még további 20 percen át.
3. Vedd ki a sütőből és hagyd hűlni kb. 5 percet mielőtt a rátennéd a toppingot. Addig pont van is időd elkészíteni: keverd össze a mézet, a diót, az áfonyát, majd halmozd a kihűlt krumpliszeletek tetejére. Morzsold rá a  sajtok valamelyikét, díszítsd egy-egy zsálya levéllel (Ha csak szárított zsálya leveled van kéznél mint nekem, bele is keverheted a diós keverékbe) és tedd vissza a sütőbe 10-15 percre! 

Tipp: A sajtot a legvégén is hozzáadhatod (sütés nélkül) ha kompenzálni akarod a sült, picit égett ízt.










Popular Posts