ÉDESBURGONYA KARIKÁK
HOZZÁVALÓK (2 főre):
2 nagy édesburgonya, felkarikázva
3 evőkanál olvasztott kókuszzsír
1 teáskanál curry paszta
3/4 teáskanál curry por
1/2 teáskanál kömény
1/2 teáskanál friss gyömbér
1/4 teáskanál chili pehely
100g dió
3 evőkanál méz
100g szárított áfonya
kék sajt VAGY kecskesajt
friss zsálya levelek
ELKÉSZÍTÉS:
Melegítsd elő a sütőt 200 fokra!
1. Keverd simára az olvasztott kókuszolajat, a curry pasztát, a curry port, a köményt, a gyömbért, a chilit, a sót, borsot.
2. Mosd meg az édesburgonyát és szeleteld fel kb 1,5cm vastag karikákra. Fektetsd őket sütőpapírral bélelt tepsibe és kend meg a fűszeres keverékkel a karikák mindkét oldalát. Süsd az édesburgonyát 20 percig majd forgasd meg a szeleteket és süsd még további 20 percen át.
3. Vedd ki a sütőből és hagyd hűlni kb. 5 percet mielőtt a rátennéd a toppingot. Addig pont van is időd elkészíteni: keverd össze a mézet, a diót, az áfonyát, majd halmozd a kihűlt krumpliszeletek tetejére. Morzsold rá a sajtok valamelyikét, díszítsd egy-egy zsálya levéllel (Ha csak szárított zsálya leveled van kéznél mint nekem, bele is keverheted a diós keverékbe) és tedd vissza a sütőbe 10-15 percre!
Tipp: A sajtot a legvégén is hozzáadhatod (sütés nélkül) ha kompenzálni akarod a sült, picit égett ízt.