Csokis mini kiflik
HOZZÁVALÓK:
A tésztához:
500-530g liszt
150 ml langyos tej
100 g puha vaj (nem olvasztott)
90 g cukor
10 g szárított élesztő
8 g só
2 tojás
A csokikrémhez:
200 g cukor
150 g olvasztott vaj
100 g kakaó
(tehetsz bele egy kis fahéjat és vanília aromát is)
A sziruphoz
100 ml víz
100g cukor
ELKÉSZÍTÉS:
1. A tészta hozzávalóit géppel dagaszd szép fényes tésztává. Ne legyen túl lágy (adj hozzá lisztet ha szükséges) mert nehéz lesz vele dolgozni később.
2. Meleg helyen keleszd a duplájára (kb. 45-60 perc)
3. Lisztezett felületen nyújtsd vékony lappá a tésztát, kend meg a felét a csokis krémmel, hajtsd félbe, nyújtsd még tovább, amilyen vékonyra csak tudod. (Ha marad krém azt most még rákenheted) Vágd a téglalapot félbe majd szeld fel a két felet hosszúkás háromszögekre. Szorosan tekerd fel a kis háromszögeket kiflivé, majd tornyozd fel őket egy kivajazott tortaformában és tedd a hideg sütőbe. Kapcsold be a sütőt 170 fokra és amíg bemelegszik, addig a kiflik is megkelnek odabent még egy kicsit. Nagyjából 45 percet tölt majd a tészta a sütőben a bekapcsolástól kezdve. (Ha keményre sikerült a tészta, akkor inkább hagyd pihenni 30 percet mielőtt a sütőbe tennéd)
4. Addig van időd elkészíteni a szirupot a cukorból és a vízből, amit a tetejére kell majd öntened amíg még forró a tészta.