Gomba polentával
200g polenta
150g spenót
200g erdei gomba
4 fokhagyma
1 vöröshagyma
2-2 evőkanál vaj
125g cheddar vagy pamezán sajt
só, bors, szerecsendió
kakukkfű, rozmaring
fehérbor
ELKÉSZÍTÉS:
1. Főzd meg a polentát 1,2 l sós vízben követve az zacskón található utasítást. Sózd, borsozd add hozzá az őrölt szerecsendiót, a sajt nagy részét (egy keveset tarts meg a szervírozáshoz) és a 2 evőkanál vajat majd jól keverd jól el.
2. Egy sepenyőben olvaszd össze az olivaolajat és a másik 2 evőkanál vajat. Add hozzá a hagymát, az összezúzott fokhagymákat és ha illatozni kezd, borítsd rá a megtisztított, felszeletelt gombát. Jól forgasd össze majd öntsd nyakon a borral. Ha a gomba megpuhult és a lé elpárolgott (nem gond ha kicsit meg is pirul a gombák alja) , add hozzá a spenótot és ha a levelek összeesnek, vedd le a tűzről az edényt.
3. Tedd tányérokra a polentát, oszd el a tetejükön a gombás keveréket, szórd meg a maradék sajttal, frissen őrölt borssal, locsold meg extra szűz olivaolajjal és már tálalhatod is.