Tojásos nokedli




Gyerekkorom legnagyobb kedvence, különsen az édes saláta lé miatt. A nokedli erdetileg sokkal szaftosabb, sajnos ezek a fotók egy másnapos adagról készültek.

HOZZÁVALÓK

a nokedli tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
30g puha zsír/vaj
100 ml tej
240 ml víz
1 csapott evőkanálsó

+3 lazán felvert tojás

az ecetes salátához:
4 evőkanál ecet
2 evőkanál porcukor
1/4 teáskanál só
900 ml víz
1 kis fej zöldsaláta

ELKÉSZÍTÉS

1. Forralj fel egy akkor lábosban vizet aminek a tetejére ráfér a nokedli szaggató. 

2. A tészta hozzávalóit keverd lágy tésztává és nokedli szaggatóval szaggasd a vízbe (nagyjából a fél adag tésztát tudod kifőzni egyszerre). Ha a nokedlik feljönnek a víz tetejére már készen is vannak, de azért hagyj rá egy percet, hogy úszkáljanak. 

3. Szűrd le és borítsd egy nagy edénybe amiben jól össze tudod keverni a lazán felvert három tojással és némi sóval. 

4. Adagold tányérokra és ecetes salátával kínáld.





Popular Posts