Tojásos nokedli
Gyerekkorom legnagyobb kedvence, különsen az édes saláta lé miatt. A nokedli erdetileg sokkal szaftosabb, sajnos ezek a fotók egy másnapos adagról készültek.
HOZZÁVALÓK
a nokedli tésztához:
50 dkg liszt
2 tojás
30g puha zsír/vaj
100 ml tej
240 ml víz
1 csapott evőkanálsó
+3 lazán felvert tojás
az ecetes salátához:
4 evőkanál ecet
2 evőkanál porcukor
1/4 teáskanál só
900 ml víz
1 kis fej zöldsaláta
ELKÉSZÍTÉS
1. Forralj fel egy akkor lábosban vizet aminek a tetejére ráfér a nokedli szaggató.
2. A tészta hozzávalóit keverd lágy tésztává és nokedli szaggatóval szaggasd a vízbe (nagyjából a fél adag tésztát tudod kifőzni egyszerre). Ha a nokedlik feljönnek a víz tetejére már készen is vannak, de azért hagyj rá egy percet, hogy úszkáljanak.
3. Szűrd le és borítsd egy nagy edénybe amiben jól össze tudod keverni a lazán felvert három tojással és némi sóval.
4. Adagold tányérokra és ecetes salátával kínáld.