Kínai mogyorós csirke




HOZZÁVALÓK:

300 g csirkemellfilé
só és frissen őrölt bors 
1½ evőkanál étkezési keményítő 
1 tojásfehérje
1 friss, piros chili paprika 
1 csomag újhagyma 
50 g pirított, sós mogyoró 
3 evőkanál olaj 
1 kávéskanál barna cukor 
tojásos kínai tészta

A szószhoz: 
2 evőkanál szójaszósz 
1 evőkanál rizsecet 
1 evőkanál étkezési keményítő 
1 púpos kávéskanál őrölt gyömbér
150 ml víz

ELKÉSZÍTÉS:

1. A csirkemellfilét vágd max. 3x1 cm-es csíkokra, sózd-borsozd, és forgasd meg az étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával verd enyhén habosra, keverd hozzá a keményítős csirkéhez, és a húst 10 percre tedd félre. 

2.  Ezalatt magozd ki és vékonyan szeleteld fel vékonyan a chili paprikát – ha szereted csípősen, hagyd benne a magokat -, aztán karikázd fel az újhagyma fehér szárát, a mogyorót őröld durvára, majd készítsd el a mártást: keverd simára a szójaszószt a rizsecettel, az étkezési keményítővel, az őrölt gyömbérrel meg 1½ dl vízzel. 

3. A csomagoláson látható utasítás szerint készítsd el a tésztát!

4. Száraz serpenyőben pirítsd meg a mogyorót és tedd félre.

5. Önts a serpenyőbe 2 evőkanál olajat, hevítsd fel, dobd rá a csirkét, szórd meg barna cukorral, és nagy lángon 5 perc alatt kevergetve-rázogatva süsd meg a húst. 

6. A megsült csirkehúsra öntsd a szójás mártást, szórd rá a félretett mogyorót, a felkarikázott újhagymát meg a chili paprikát, és 3-4 percig kevergetve sűrítsd össze az ételt. Keverd bele a leszűrt tésztát és oszd el a tányérokon! Jó étvágyat!



Popular Posts