Kínai mogyorós csirke
HOZZÁVALÓK:
300 g csirkemellfilé
só és frissen őrölt bors
1½ evőkanál étkezési keményítő
1 tojásfehérje
1 friss, piros chili paprika
1 csomag újhagyma
50 g pirított, sós mogyoró
3 evőkanál olaj
1 kávéskanál barna cukor
tojásos kínai tészta
A szószhoz:
2 evőkanál szójaszósz
1 evőkanál rizsecet
1 evőkanál étkezési keményítő
1 púpos kávéskanál őrölt gyömbér
150 ml víz
ELKÉSZÍTÉS:
1. A csirkemellfilét vágd max. 3x1 cm-es csíkokra, sózd-borsozd, és forgasd meg az étkezési keményítőben. A tojásfehérjét villával verd enyhén habosra, keverd hozzá a keményítős csirkéhez, és a húst 10 percre tedd félre.
2. Ezalatt magozd ki és vékonyan szeleteld fel vékonyan a chili paprikát – ha szereted csípősen, hagyd benne a magokat -, aztán karikázd fel az újhagyma fehér szárát, a mogyorót őröld durvára, majd készítsd el a mártást: keverd simára a szójaszószt a rizsecettel, az étkezési keményítővel, az őrölt gyömbérrel meg 1½ dl vízzel.
3. A csomagoláson látható utasítás szerint készítsd el a tésztát!
4. Száraz serpenyőben pirítsd meg a mogyorót és tedd félre.
5. Önts a serpenyőbe 2 evőkanál olajat, hevítsd fel, dobd rá a csirkét, szórd meg barna cukorral, és nagy lángon 5 perc alatt kevergetve-rázogatva süsd meg a húst.
6. A megsült csirkehúsra öntsd a szójás mártást, szórd rá a félretett mogyorót, a felkarikázott újhagymát meg a chili paprikát, és 3-4 percig kevergetve sűrítsd össze az ételt. Keverd bele a leszűrt tésztát és oszd el a tányérokon! Jó étvágyat!