Moszkauer
HOZZÁVALÓK
kb 30 darabhoz:
150 g dió, mandula és mogyoró vegyesen
100 g cukrozott narancshéj
100 g vaj
100 ml tejszín
100 g cukor
60 g liszt
a díszítéshez 10 dkg étcsokoládé
ELKÉSZÍTÉS:
1. Melegítsd elő a sütőt 175 fokra (gázsütőnél 4-es fokozat), és teríts sütőpapírt 2 nagy tepsibe! A diót, a mandulát és a mogyorót őröld durvára, a cukrozott narancshéjat vágd apró darabkákra!
2.Egy kis lábosban takarék lángon kevergetve melegítsd a vajat, a tejszínt meg a cukrot, és ha már összeolvadtak, erősíts a lángon! A keveréket forrald fel, majd azonnal vedd le a a tűzről és keverd bele a lisztet, a durvára őrölt diót, mogyorót és mandulát, majd az apróra vágott cukrozott narancshéjat! A tészta ezzel el is készült.
3. Tegyél teáskanálnyi mennyiségeket a tésztából a tepsi(k)re egymástól kb 5 cm-es távolságban! Lapítsd el őket jól a kanál hátával, hogy vékonyabbra süljenek! Ezután 10-12 perc alatt süsd meg az egyik tepsi moszkauert a másik után! Amikor kivetted őket a sütőből, várj néhány percet, ne tedd át azonnal rácsra hűlni, mert ilyenkor még lágyak. Ha megszilárdulnak, könnyen leszedhetőek.
4. Olvaszd meg a csokit és ecsettel kend meg vékonyan a kihűlt sütik hátoldalát!