Kalács koszorú


 HOZZÁVALÓK:

A tésztához:
180ml tej
2 tojás
450g liszt
50g porcukor
50 g vaj
1 csapott teáskanál só
1 teáskanál szárított élesztő

A töltelékhez:
50g vaj
100g mazsola
50 g aszalt sárgabarack (elhagyható)
100g nyers nádcukor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál őrölt szegfűszeg

1.A tészta hozzávalóit dagaszd (kézzel vagy géppel) sima tésztává! Fedd le olajjal megkent fóliával és hagyd kelni 45 percen keresztül.
3. Ha a tészta a duplájára dagadt, finoman belisztezett felületen nyújts a belőle egy 30x45 cm-es téglalapot. 
4.  A vajat olvaszd fel, kend meg vele a tésztalapot, majd szórd meg a nyers nádcukorral, az őrölt fahéjjal, a szegfűborssal, a mazsolával és a feldarabolt sárgabarackkal. 
5. A hosszabb oldaláról elindulva tekerd fel a tésztát úgy, mint egy piskótatekercset. Ügyelj rá, hogy az összeillesztés kerüljön alulra, majd a hurkából formázz koszorút!
6. A tésztagyűrű külső szélét ollóval vagdosd be körben, egymástól 4 cm-es távolságra, a tészta 80%-os mélységéig. Az így kialakult szegmenseket csavard meg kissé oldalirányban. Hagyd pihenni a tésztát amíg…
7. …a sütő bemelegszik 200 °C-ra. A sütési idő 20-25 perc, vagy amíg a kalács egyenletes aranybarna színt nem kap. Rácsra téve hagyd kihűlni. 










Popular Posts