Török laposkenyér darált hússal és fetával
HOZZÁVALÓK
Topping:
250 g darált marhahús/vegán darált cucc
1 kávéskanál őrölt római kömény
1 kávéskanál édes füstölt fűszerpaprika
50 g dióbél
2 szál friss rozmaring
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál paradicsompüré
4 nagyméretű tortilla/ laposkenyér
só, bors, olivaolaj
Saláta:
4 szál zöldhagyma
1 zöldpaprika
1/4 uborka
3 érett paradicsom
1 saláta
½ csokor friss koriander
½ csokor friss kapor
1 evőkanál extra szűz olívaolaj
1 evőkanál vörösborecet
100 g feta sajt
A tálaláshoz:
4 púpozott kávéskanál sovány humusz
1 evőkanál enyhén csípős chiliszósz
ELKÉSZÍTÉS:
1. Tedd a darált húst 1 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal, római köménnyel és fűszerpaprikával együtt a serpenyőbe. Folyamatosan keverve pirítsd aranybarnára a húst. A friss rozmaring leveleit vágd apróra, a diót törd meg a mozsárban kicsit és add mindkettőt a húshoz. Fokhagymanyomóval préseld a fokhagymagerezdet a serpenyőbe, keverd hozzá a paradicsompürét és adj hozzá egy kis vizet. Hagyd rotyogni egy pár percet majd vedd le a serpenyőt a tűzről.
2. Tisztítsd meg a zöldhagymát, szeleteld fel a paprikát, a paradicsomot, aprítsd fel a zöldfűszereket és mindet keverd el a salátával. Készíts hozzá extra szűz olívaolajból és ecetből öntetet, sózd ízlésed szerint, jól forgasd össze vele, majd morzsold a fetát a tetejére.
3. Pirítsd meg/melegítsd át a tortillákat/laposkenyereket egy serpenyőben majd tedd tányérokra. Egyenletesen kend szét rajtuk a húskeveréket és pakold meg őket salátával. Tálald humusszal, chiliszósszal vagy friss chilivel ha szereted a pikánsabb ízeket.