Török laposkenyér darált hússal és fetával





HOZZÁVALÓK

Topping:

250 g darált marhahús/vegán darált cucc
1 kávéskanál őrölt római kömény 
1 kávéskanál édes füstölt fűszerpaprika 
50 g dióbél 
2 szál friss rozmaring 
2 gerezd fokhagyma 
2 evőkanál paradicsompüré 
4 nagyméretű tortilla/ laposkenyér
só, bors, olivaolaj

Saláta:
4 szál zöldhagyma 
1 zöldpaprika 
1/4 uborka 
3 érett paradicsom 
1 saláta 
½ csokor friss koriander 
½ csokor friss kapor 
1 evőkanál extra szűz olívaolaj 
1 evőkanál vörösborecet 
100 g feta sajt 

A tálaláshoz:
4 púpozott kávéskanál sovány humusz 
1 evőkanál enyhén csípős chiliszósz

ELKÉSZÍTÉS:

1. Tedd a darált húst 1 evőkanál olívaolajjal, sóval, borssal, római köménnyel és fűszerpaprikával együtt a serpenyőbe. Folyamatosan keverve pirítsd aranybarnára a húst. A friss rozmaring leveleit vágd apróra, a diót törd meg a mozsárban kicsit és add mindkettőt a húshoz. Fokhagymanyomóval préseld a fokhagymagerezdet a serpenyőbe, keverd hozzá a paradicsompürét és adj hozzá egy kis vizet. Hagyd rotyogni egy pár percet majd vedd le a serpenyőt a tűzről.

2. Tisztítsd meg a zöldhagymát, szeleteld fel a paprikát, a paradicsomot, aprítsd fel a zöldfűszereket és mindet keverd el a salátával. Készíts hozzá extra szűz olívaolajból és ecetből öntetet, sózd ízlésed szerint, jól forgasd össze vele, majd morzsold a fetát a tetejére. 

3. Pirítsd meg/melegítsd át a tortillákat/laposkenyereket egy serpenyőben majd tedd tányérokra. Egyenletesen kend szét rajtuk a húskeveréket  és pakold meg őket salátával. Tálald humusszal, chiliszósszal vagy friss chilivel ha szereted a pikánsabb ízeket.








Popular Posts