Tavaszi Penne
HOZZÁVALÓK (3 főre):
250g penne
A zöldségekhez:
150g spárga (vagy 200g brokkoli)
150g fagyasztott zöldborsó
olivaolaj, só, bors
A sajtmártáshoz:
2 gerezd fokhagyma
olivaolaj
300ml tejszín
100g juh- vagy kecskesajt
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring
reszelt szerecsendió
só, bors
1 csokor friss bazsalikom VAGY kakukkfű
ELKÉSZÍTÉS:
1. A zöldségeket párold meg az olajon majd fűszerezd sóval, borssal.
2. Tedd fel főni a tésztát és amíg fő, jöhet a sajt mártás:
3. Hevíts olajat egy serpenyőben, add hozzá a fokhagymát, picit keverd át (vigyázz, ne barnuljon meg!), majd tedd a serpenyőbe a többi hozzávalót. Olvaszd össze amíg teljesen sima mártást kapsz.
4. Borítsd rá a kifőtt, leszűrt tésztát (vagy fordítva :-)) és szervírozd a tányérokra zöldség kupacokkal a tetején. Szórd meg még egy kis sajttal ha maradt vagy ha akarod és a friss bazsalikomot se felejtsd el!!!!