Tavaszi Penne




HOZZÁVALÓK (3 főre):

250g penne 

A zöldségekhez: 
150g spárga (vagy 200g brokkoli)
150g fagyasztott zöldborsó 
olivaolaj, só, bors 

A sajtmártáshoz: 

2 gerezd fokhagyma 
olivaolaj 
300ml tejszín 
100g juh- vagy kecskesajt 
1 evőkanál apróra vágott friss rozmaring 
reszelt szerecsendió 
só, bors 
1 csokor friss bazsalikom VAGY kakukkfű

ELKÉSZÍTÉS:

1. A zöldségeket párold meg az olajon majd fűszerezd sóval, borssal. 
2. Tedd fel főni a tésztát és amíg fő, jöhet a sajt mártás:
3. Hevíts olajat egy serpenyőben, add hozzá a fokhagymát, picit keverd át (vigyázz, ne barnuljon meg!), majd tedd a serpenyőbe a többi hozzávalót. Olvaszd össze amíg teljesen sima mártást kapsz.
4. Borítsd rá a kifőtt, leszűrt tésztát (vagy fordítva :-)) és szervírozd a tányérokra zöldség kupacokkal a tetején. Szórd meg még egy kis sajttal ha maradt vagy ha akarod és a friss bazsalikomot se felejtsd el!!!!








Popular Posts