Sós, gesztenyés palacsinta
HOZZÁVALÓK
4 főre / 4 palacsintához
1 nagyméretű tojás
1 bögre (cup) gesztenyeliszt
1 bögre (cup) tej
só és frissen őrölt fekete bors
olívaolaj
néhány szál friss rozmaring letépkedett levelei
8 szelet prosciutto (palacsintánként 2)
50g reszelt olvadékony (pl.gruyère) sajt
kb. 2 marék rukkola
1. Üsd a tojást egy tálba és add hozzá a gesztenyelisztet, a tejet, az apróra vágott rozmaring leveleket, egy kis olajat meg egy jó csipet sót és borsot. Keverd sima masszává. Kicsit sűrűbbnek kell lennie mint a normál palacsinta tészta.
2. Helyezz közepes lángra egy palacsintasütőt és egy löttyintés olajjal forrósítsd fel. Tépkedj apró darabokra két szelet prosciuttot, és dobd a serpenyőbe. Folyamatosan keverve pirítsd 1 percig, hogy pici színt kapjon.
3. Egyenletesen terítsd szét az edényben majd önts rá annyi tésztát, hogy vékony-közepes rétegben beborítsa a sonka darabokat. Addig süsd, amíg a tészta széle kezd megszilárdulni majd fordítsd meg a palacsintát és gyorsan tedd a reszelt sajtot az egyik felére. Ha már picit olvadni kezd, tegyél rá egy kevés rukkolát és hajtsd rá a palacsinta üresen maradt felét! Egy sütőlapáttal kicsit nyomkodd le, hagyd olvadozni kb fél percig majd csúsztatsd egy tányérra.
Forrón isteni!