Mézes-mustáros csirkesaláta
4 személyre
HOZZÁVALÓK
A salátához:
300 g újburgonya
300g csirkemell
200 g zöldbab
200g felkockázott bacon
1 kisebb fej zöldsaláta
A páchoz:
1 gerezd fokhagyma
1 púpos teáskanál mustár
1 teáskanál méz
só, bors
olivaolaj
Az öntethez:
150 ml olívaolaj
1 gerezd fokhagyma zúzva
1 teáskanál citromlé
1 teáskanál méz
1 teáskanál dijoni mustár
1 teáskanál magos mustár
csipetnyi só
frissen őrölt bors
1. A kisebb szemű újburgonyát egészben is megfőzheted, de a nagyobbakat vágd a kicsikkel azonos méretűre. Sós vízben főzd őket puhára. Az utolsó 4-5 percre tedd hozzá a zöldbabot is.
2. Készítsd el a pácot és forgasd bele alaposan a feldarabolt csirkét.
3. Szűrd le a krumplit és a babot ha megfőttek, és hagyd kicsit kihűlni.
4. Közben pirítsd meg a szalonna kockákat, szűrőlapáttal vedd ki őket egy papírtörlőre és a visszamaradt zsírban süsd meg a csirke kockákat.
5. Készítsd el az öntetet: Minden hozzávalóját tedd egy kis befőttes üvegbe, zárd be szorosan a tetejét és addig rázd, amíg az összetevők szépen elegyednek.
6. A salátához tedd egy nagyobb tálba a megmosott és összetépkedett salátaleveleket, a főtt krumplit és a babot és csorgasd rá az öntetet. A frissel sült csirkekockákat is add hozzá, jól forgads át és kész is. Meghintheted nagyszemű tengeri sóval és a frissen őrölt bors is jót tesz neki.