Sonkás sajtos croissant - gyors ebéd




HOZZÁVALÓK / fő

1 croissant
1 szelet főtt sonka
1 szelet sajt (Gruyére)

2-3 koktélparadicsom
1 marék saláta/rukkola
nagyszemű tengeri só


Az öntethez (2-3 főre):
1 gerezd fokhagyma zúzva
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet 
2 teáskanál dijoni mustár 
csipetnyi só
frissen őrölt bors

1. Készítsd el az öntetet és vágd fel a saláta hozzávalóit. 
2. A saláta adagokat rendezd el a tányérokon, locsold meg az öntettel és tegyél a tányér szélére egy csipet nagyszemű tengeri sót. 
3. A croissant-okat felezd el hosszában és a vágott felükkel felfelé tedd a forró grillbe 1-2 percre, amíg aranybarna színt kapnak. Vigyázz! Nagyon gyorsan megégnek!
4. Ha kész, vedd ki őket a grillből és a croissant alsó felére tedd rá a sonkát és boítsd be a sajttal. Tedd vissza grillbe annyi időre, hogy a sonka széle kicsit megbarnuljon, a sajt pedig teljesen megolvadjon.
5. Vedd ki a grillből, helyezd vissza a croissant-ok tetejét és tedd őket a saláta mellé a tányérokra.
Ennyi. :-)






Popular Posts