Diótoros




HOZZÁVALÓK 
(6-8 DARABHOZ)

50 g rizottórizs, kétszeres vízben megfőzve 
100 g erdei gomba vegyesen
100 g dió durvára darálva 
50 g főtt gesztenye, apróra felaprítva 
fél alma húsa apróra vágva 
30 g reszelt ementáli sajt
1 kisebb vöröshagyma, apróra vágva 
2-3 gerezd fokhagyma, zúzva
1 tojás 
1 evőkanál majoránna 
olívaolaj só, bors 

1. Pucold/tisztítsd meg a gombát és aprítsd fel! Párold meg  olajon1 gerezd zúzott fokhagymával, sóval borssal fűszerezve, ha kész, tedd félre!
2. Melegítsd elő a sütőt 180°C - ra /gáz 4 . 
3. Keverd össze egy tálban a a rizst, a diót, a hagymát, maradék fokhagymát, a gombát, a gesztenyét, az almát, a sajtot, a tojást.  Majd sózd, borsozd és add hozzá a majoránnát is.Ha homogénebb, hurkára emlékeztető állagot szeretnél, a keverék felét tedd az aprítóba és pépesítsd, majd keverd vissza a darabosabb adaghoz!
4. A keveréket oszd 6 részre és az adagokat tekerd be egy–egy alaposan beolajozott 20x20cm–es sütőpapírba, úgy mint egy szaloncukrot. A papírok két végét jó alaposan tekerd össze, hogy összetartsa a hurkát. Fektesd őket egy tepsibe, locsold meg olívaolajjal, majd süsd 15 percig az egyik oldalukon majd 15 percig a másikon. Ha rácsra teszed őket akkor a forgatást megspórolhatod.
5. Vinergettes salátával vagy magos mustárral esetleg kovászos uborkával és kenyérrel tálald.








Popular Posts