Cseresznyés piskóta
HOZZÁVALÓK
5 db tojás
250 g vaj
180 g cukor
250 g finomliszt
1 csipet só
1 citrom héjja lereszelve
1 csomag vaníliás cukor
1 púpozott teáskanál sütőpor
200 g cseresznye kimagozva
ELKÉSZÍTÉS
Melegítds elő a sütőt 180 °C-ra!
1. Keverd habosra a tojásokat a cukorral (nem kell különválasztani a fehérjét és a sárgáját), a robotgép legmagasabb fokozatán verve 4-5 perc alatt hatalmas hab lesz belőle.
2. Kapcsolj alacsonyabb fokozatra és add hozzá a sót, citromhéjat, sütőport és a puha (nem olvasztott!) vajat, majd kis adagokban a lisztet.
3. Öntsd a tésztát kivajazott, lisztezett tepsibe (kb. 24x34cm), oszd el egyenletesen és szórj a tetejére cseresznyét. Kicsit bele is nyomkodhatod ha sűrű a tészta.
5. Süsd kb. 20-25 perc alatt világos aranybarnára.
Tálaláskor megszórhatod porcukorral, különösen, ha a cseresznye helyett meggyet használsz.