vega hamburger pogácsa



HOZZÁVALÓK:


125g zabpehely (30 percre kb.200ml sós, langyos vízbe áztatva)

240g bab konzerv, pürésítve

100g zsemlemorzsa

1 fej vöröshagyma, megpucolva, aprítva

2+1 gerezd fokhagyma, zúzva

1 sárgarépa, reszelve

1/2 szál szárzeller, reszelve

1 evőkanál citromlé

1 teáskanál mustár

2 teáskanál oregano

1 teáskanál őrölt koriander

1 teáskanál  csemege paprika

1 marék reszelt parmezán sajt

1 tojás

1 teáskanál só (vagy több, ízlés szerint)

frissen őrölt bors

napraforgóolaj


ELKÉSZÍTÉS:


1. Párold meg a hagymát egy kis olajon és amikor majdnem kész, adj hozzá két gerezd fokhagymát zúzva. Párold őket együtt még egy pár pillanatig, majd jöhet bele a répa és a zeller. 


2. Ha a zöldségek átpuhultak, (kb. 5 perc) vedd le a tűzről és borítsd át egy nagy tálba. Add hozzá a +1 zúzott fokhagymát és minden egyéb hozzávalót.


3. Jól dolgozd össze hogy az fűszerek mindent átjárjanak. Nedves kézzel formázz belőle maroknyi/ökölnyi golyókat amiket lapíts szét szép kerek hamburger pogácsává. A méret és a vastagság nálunk vita tárgyát képezi, szóval ezt rátok bízom, ahogy ti szeretitek.


4. Hevítsd fel a napraforgó olajat egy serpenyőben és süsd át közepesen-erős lángon a pogácsákat. Sztem akkor finom, ha szép barna kérge lesz, akkor hasonlít az íze a legjobban a husira.


5. Ha több pogácsa marad mint gondoltad, ne süsd őket készre, csak félig. Ha kihűlt le lehet őket fagyasztani.





Popular Posts