Nizzai saláta - hal nélkül
Meglepően ízletes saláta hihetetlenül egyszerű hozzávalókkal.
4 személyre
HOZZÁVALÓK
A salátához:
500 g újburgonya
200 g zöldbab
4 tojás
fejenként 1 marék fejes/vegyes saláta
1 marék fekete olajbogyó
1 csokor bazsalikom
tengeri só és frissen örölt fekete bors
Az öntethez:
1 gerezd fokhagyma zúzva
6 evőkanál olívaolaj
2 evőkanál fehérborecet
2 teáskanál dijoni mustár
csipetnyi só
frissen őrölt bors
1. A kisebb szemű újburgonyát egészben is megfőzheted, de a nagyobbakat vágd a kicsikkel azonos méretűre. Sós vízben főzd őket puhára. Az utolsó 4-5 percre tedd hozzá a zöldbabot is.
2. Szűrd le a krumplit és a babot ha megfőttek, és hagyd kicsit kihűlni.
3. Közben főzd meg a tojásokat: tedd őket forrásban lévő vízbe és főzd 7 percig.
4. Készítsd el az öntetet: Minden hozzávalóját tedd egy kis befőttes üvegbe, zárd be szorosan a tetejét és addig rázd, amíg az összetevők szépen elegyednek.
5. Készítsd el a salátát: oszd el a tányérokon a megmosott és összetépkedett salátaleveleket, a főtt krumplit és a babot. Durván vagdosd rá a bazsalikom leveleket és szórd rá az olajbogyót. Csorgasd az öntetet a salátákra.
6. Pucold meg a megfőtt tojást és vágd negyedekre! Tedd őket a saláta halmok tetejére és kész is. Meghintheted nagyszemű tengeri sóval a salátákat és a frissen őrölt bors is használ neki. Kenyérrel, pitával tálalhatod, de nem muszáj, magában sem egy light-os étel.