Lazac céklával és tormával
HOZZÁVALÓK
2 személyre
2 szelet 250 g- os lazacfilé
6-8 puhára főtt, felszeletelt bébicékla
1 kis marék frissen szedett majoránna- vagy kakukkfűlevél
extra szűz olívaolaj
só, frissen őrölt bors
150ml tejföl
2 evőkanál (tejszínes)torma
1 marék saláta- vagy rucola
1. A céklákat felezd el ha túl nagynak találod, pácold fokhagymával, majoránnával/kakukkfűvel, sóval, borssal, egy kis olívaolajjal. Ha a grillezés mellet döntöttél, süsd őket egyszerre a hallal, ha nem akkor még a lazac szeletek előtt pirítsd át őket a serpenyőben.
2. Sózd és borsozd meg a lazac szeletek mindkét oldalát! Fektesd őket a forró teflonserpenyőbe (vagy a grill rácsára). Süsd őket aranyszínűre mindkét oldalon (10-15perc).
3. Keverd össze a tejfölt a tormakrémmel, és ízesítsd sóval, borssal.
4. Oszd el a salátát a tányérokan, fektesd rá a lazac szeleteket és a céklát majd kanalazz mellé tormamártásból. (jobb ha többet készítesz belőle, nálunk mindig harc van az utolsó cseppekért)