Lazac céklával és tormával




HOZZÁVALÓK
2 személyre

2 szelet 250 g- os lazacfilé 
6-8 puhára főtt, felszeletelt bébicékla 
1 kis marék frissen szedett majoránna- vagy kakukkfűlevél 
extra szűz olívaolaj 
só, frissen őrölt bors
150ml tejföl 
2 evőkanál (tejszínes)torma
1 marék saláta- vagy rucola

1. A céklákat felezd el ha túl nagynak találod, pácold fokhagymával, majoránnával/kakukkfűvel, sóval, borssal, egy kis olívaolajjal. Ha a grillezés mellet döntöttél, süsd őket egyszerre a hallal, ha nem akkor még a lazac szeletek előtt pirítsd át őket a serpenyőben. 
2. Sózd és borsozd meg a lazac szeletek mindkét oldalát! Fektesd őket a forró teflonserpenyőbe (vagy a grill rácsára). Süsd őket aranyszínűre mindkét oldalon (10-15perc).
3. Keverd össze a tejfölt a tormakrémmel, és ízesítsd sóval, borssal. 
4. Oszd el a salátát a tányérokan, fektesd rá a lazac szeleteket és a céklát majd kanalazz mellé tormamártásból. (jobb ha többet készítesz belőle, nálunk mindig harc van az utolsó cseppekért)









Popular Posts