CSIRKEKEBAB AVOKÁDÓMÁRTOGATÓSSAL




HOZZÁVALÓK

4 személyre 
4 csirkemellfilé vagy comb, falatnyi darabokra vágva
4 pita
1 gerezdekre vágott citrom a tálaláshoz 

A páchoz:
egy hüvelykujjnyi darab megtisztított, finomra reszelt friss gyömbér
1 evőkanál csípős fűszerpaprika
1 kávéskanál kurkuma
1 kávéskanál őrölt koriander
3 evőkanál olívaolaj
tengeri só és frissen őrölt fekete bors 

Az avokádó krémhez
2 érett avokádó
1 kávéskanál őrölt római kömény
2 gerezd megtisztított, finomra aprított fokhagyma
1 kimagozott, finomra aprított friss zöld vagy piros chili 
1 kis csokor finomra aprított friss koriander
2 evőkanál extra szüz olivaolaj
1 citrom leve

1.  Keverd össze egy tálban a pác hozzávalóit és ízlésed szerint fűszerezd sóval és borssal. Forgasd a csirkedarabokat a pácba, aztán tedd félre.
2. Közben készítsd el az avokádó krémet: Felezd el az avokádókat, szedd ki belőlük a magot, a húsát pedig kanalazd egy tálba. Rakd bele a többi hozzávalót meg egy csipet sót és borsot, aztán villával zúzd péppé. Ellenőrizd az ízesítést, korrigáld, ha kell majd tedd félre. 
3. Ha kerti grillen készíted el a húst, a csirke falatkákat húzd nyársra, ha bent a serpenyőre voksolsz, akkor ez a lépés kimaradhat.
4. Bárhogyan is döntesz, pirítsd a csirke kockákat aranyszínűre (ha combból készítetted a nyársakat, hosszabb idővel számolj) Közben melegítsd fel a pitákat egy másik, száraz serpenyőben, de akár meg is piríthatod. Ha a grill mellett döntesz, talán elfér a nyársak mellett is.
5. Tépd kétfelé a kenyereket, és hegyes késsel hasíts üreget mindegyiknek a belsejébe, ha nem nyílnak szét maguktól. Tegyél az üregekbe egy-egy jókora adag avokádó krémet, arra pedig tegyél néhány csirkedarabot. Tálald citromgerezdekkel , hogy ráfacsarhassa a levét, aki szeretné.






Popular Posts