Csirke tekercs (Marokkói csirkés falatok)
HOZZÁVALÓK
1 csomag rétestészta (kb. 120 g)
a kenéshez 1 tojásfehérje
a sütéshez 4 dl olaj
A töltelékhez:
1 kis fej vöröshagyma
600 g darált csirkemellfilé
só és frissen őrölt bors
2,5 teáskanál őrölt fahéj
2 teáskanál őrölt gyömbér
1/2 tk őrölt, csípős pirospaprika
1 csokor friss korianderzöld
3 tojás (2 egész bele + a harmadik sárgája)
A tálaláshoz:
300 ml natúr joghurt,
1 evőkanál méz,
1 kávéskanál őrölt kömény
só, bors
1. A töltelékhez reszeld le/aprítsd finomra a megpucolt hagymát, és olajon párold meg. Add hozzá a fűszereket és a darált húst, sózd-borsozd és kb. 10 perc alatt, néha átkeverve párold meg. Vedd le a tűzről és hagyd hűlni egy kicsit.
2. A tojásokat habverővel verd enyhén habosra, aprítsd fel a korianderzöldet, és add a kihűlt húshoz!
3. A tojásfehérjét enyhén verd fel sé készítsd magad mellé. Hajtogatsd ki a réteslapokat és vágd 15x15cm-es négyzetekre. Enyhén nedves konyharuhával takard le őket, és mindig csak legyen előtted amit épp megtöltesz. Ezután a töltéshez fektess magad elé egy réteslapot. Alul és oldalt hagyj üresen rajta egy-egy 2 cm-es részt, majd az alján, az üresen hagyott rész fölé tegyél 1 evőkanál tölteléket. A réteslap alsó, üresen hagyott részét hajtsd vissza, az oldalsókat pedig befelé, és miután tészta belsejét megkented kevés tojásfehérjével, az egészet tekerd fel. Ugyanígy készítsd el a többit is. Nem lesz gyors, de megéri a macera.
4. A sütéshez forrósítsd fel az olajat egy serpenyőben, és mérsékelt tüzön 2-3 perc alatt süsd meg benne a tekercseket. Szűrőlapáttal halászd le őket, papírtörlőn csepegtetsd le, és hasonló módon süsd meg a többit is. A mézes-köményes-borsos joghurttal tálald.
Isteni!