Borsos steak
HOZZÁVALÓK
1 ½ evőkanál szemes fekete bors
1 ½ evőkanál szemes zöld bors
2 szelet 2 ½ cm vastag bélszín
só
1 evőkanál olaj
3 + 2 evőkanál puha vaj
100 ml sherry/brandy
300 ml tejszín
1 teáskanál keményítő
1. Őröld/törd durvára mozsárban a kétféle szemes borsot. Öntsd át az egészet egy tányérra és forgasd bele a sóval bedörzsölt bélszín szeleteket (kicsit nyomkodd is bele)!
2. Hevítsd fel egy serpenyőben az olajat és a vajat majd közepesen erős lángon oldalanként kb. 2-3 perc alatt süsd szaftosan puhára a hússzeleteket.
3. Ha kész, tedd át őket a tányérokra majd öntsd a serpenyőbe a sherryt/brandyt. Ha a sistergés abbamaradt, add hozzá a keményítővel/liszttel elkevert tejszínt. Ha besűrűsödött, mehet a husira.