Tészta sült paradicsommal, pármai sonkával, parmezánnal és mozzarellával
HOZZÁVALÓK:
50 dkg spagetti/makaróni/penne
só
25 dkg mini-mozzarella
15-20 dkg pármai sonka
10 dkg parmezán
A sült paradicsomhoz:
1 fej fokhagyma (pucolva)
1 doboz koktélparadicsom
2 evőkanál olívaolaj
2 ek balzsamecet
1 evőkanál cukor
só és frissen őrölt bors
8 friss kakukkfű-ág vagy
2 púpos kávéskanál morzsolt kakukkfű
1. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra (gáz 6-os fokozat). Pucold meg a fokhagymát és szedd gerezdekre majd és mindegyiket felezd meg hosszában. A paradicsomokat a fokhagymával együtt tedd a tepsibe/nagy tűzálló tálba. Add hozzá a balzsamecetet, az olívaolajat és a cukrot, aztán sózd-borsozd meg az egészet majd hintsd meg a friss kakukkfű leveleivel! (A szárított kakukkfűvel is lehet) Keverd át, majd egyenletes rétegben terítsd szét a tepsiben/tálban, és süsd 30-40 perceb keresztül. Néha forgasd át, hogy egyenletesen piruljon minden.
2. A sütési idő vége felé főzd ki a tésztát és szűrd le! Keverd el a megsült paradicsomos szósszal, (akár a tepsiben is, hogy a tészta nedvessége feloldja a sült részeket is). Szedd tányérokra, és hagyd, hogy mindenki ízlése szerint szórjon a saját adagjára reszelt parmezánt, adjon hozzá mozzarellagolyókat, és a feltépkedett sonkát. Friss bazsalikommal, kakukkfűvel is megszórhatjátok, isteni!