Tárkonyos szőlősaláta
HOZZÁVALÓK
(2 személyre)
2 megtisztított, nagyon vékonyra szeletelt hagyma
jó minőségű borecet (balzsamecet is jó)
2-3 maréknyi frissen tépkedett tárkonylevél
1-1 marék saláta
1 kis fürt mag nélküli piros szőlő kettévágott szemei
1 kis fürt fehér szőlő kettévágott szemei
6 evőkanál extra szűz olívaolaj
tengeri só és frissen őrölt fekete bors
200g natúr kecskesajt
balzsamecet krém
ELKÉSZÍTÉS:
1. A hagymát tisztítsd meg és szeleteld fel vékonyan. Tedd egy kis tálba, fűszerezd sóval, borssal, locsold meg a borecettel és tedd félre.
2. Tedd a tányérokra a salátát és a tárkonyt ( ha intenzívebb ízű egyvelegre vágysz a salátát elhagyhatod és csak tárkonyt használj). Szórd rájuk a szőlőszemeket, morzsold rá a sajtot. Halászd ki a hagymát az ecetből és oszd el a tányérokon. Az ecetet öntsd ki, a salátára inkább használj inkább balzsamecet krémet és olivaolajat.
3. Pirítóssal vagy meleg pitával tálald.